torstai 23. heinäkuuta 2015

Vauvalle jälleen pöperöitä. Kanaa ja "makaronilaatikkoa"

Tajusin tässä yksi päivä, että olen tehnyt useamman kerran peräkkäin "lihapataa" hieman vain muutellen kasviksia, joita siihen käytän.
Fiksua olisi keksiä jotakin vaihteeksi kanasta. 
Tällaisen yhdistelmän keittelin:



















kanafileitä noin 3 kpl (nämä olivat pieniä fileitä)
2 porkkanaa
pala kesäkurkkua
1/2 paprika
1 dl pakastemaissia
1 kevätsipuli
1 omena
riisiä
pieni ripaus pippuria
pari lehteä tuoretta basilikaa
hippunen tuoretta timjamia

Heti alkuun tällainen huomio huomio huomio.
Kun teen näitä aterioita en laske mitenkään tarkasti, että saakohan lapsi nyt aterialle suositusten verran lihaa. Jos niin haluaisi tehdä niin helpointa olisi tehdä erikseen kasvisoseet ja lihat ja pakkasesta ottaa aina juuri oikea määrä sitä lihaa per ateria.
Mutta ei lapsen syöminen voi olla niin haastavaa vaan pakko on selvitä maalaisjärjelläkin näiden määrien suhteen.


Ruoka valmistui niin, että kattilaan vesi kiehumaan (noin puoli litraa vettä alkuun) ja kanat sinne kiehumaan. Jonkin verran kanastakin irtoaa vaahtoa, jonka kauhalla kauhon pois.
Tämän jälkeen sekaan voikin jo laittaa porkkanat ja noin viiden minuutin päästä kaikki muut aineet. Ennen riisin lisäämista lisäsin vähän vettä. Vesitilannetta kannattaa seurata keittämisen aikana.
Kun riisi on kypsää on ruoka valmista.
Viimeisenä soseutus.
Huomiona vielä, että kaikki raaka-aineet on pilkottu pieniksi, jotta kypsyvät nopeasti.


Tein jo aiemmin yhden makaronilaatikon, joka valmistettiin uunissa. Se meni kumminkin liian kuivaksi, joten ajattelin toteuttaa laatikon kattilassa keittämällä.


















vettä
n. 200 g jauhelihaa (nauta)
täysjyvämakaronia
1 kananmuna
puolikas paprika
1 kevätsipuli
pieni ripaus pippurimyllystä

Jälleen ensin vesi kiehumaan ja jauheliha sinne kypsymään sekä siitä tulevan vaahdon kuoriminen pois. Sen jälkeen pieneksi pilkottu paprika sekaan ja muutaman minuutin kiehutus.
Sen jälkeen voi lisätä kananmunan ja makaronit ja antaa kieuhua kypsäksi, eli noin 10 minuuttia.
Minä toteutin ruoan näin vaikka periaatteessa makaronit keitetään runsaassa vedessä ja kaadetaan vedet makaronin seasta pois.
Minulla oli nyt vähän hillitympi määrä vettä, joten ei jäänyt mitään mitä pitäisi kaataa pois vaan se jäljelle jäänyt vesi oli juuri riittävä kostuttamaan sosetta.
Viimeiseksi taas soseutus, purkitus ja pakastus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti