torstai 23. heinäkuuta 2015

Pavlova

Olin niin ahne possu etten muistanut kuvata kakkua ennen kuin vein sen tarjolle :D
Kuvassa jo puoliksi syöty kakku, mutta olipahan hyvää.



















Tämä oli varsin hauska kakku, koska sen voi lähes vain unohtaa uuniin. 
En osaa edes sanoa kauanko se paistui, mutta useamman tunnin se uunissa oli.

Marenki:
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

Kuumenna uuni 100-asteiseksi. 
(Minulla uuni oli 120-asteessa, mutta todellisuudessa se saattoi olla vain 100-asteinen.)

Erottele keltuaiset valkuaisista.

Vaahdota valkuaiset vaahdoksi.

Lisää vaahtoon noin ruokalusikallinen kerrallaan sokeria koko ajan vatkaten. Itse käytin monitoimikonetta.
Kun sokerista on puolet jäljellä, sekoita sokerin joukkoon perunajauho ja lisää seosta ruokalusikallinen kerrallaan vaahdon joukkoon.
Vatkaa seosta kunnes se on kiiltävää ja kovaa.

Sekoita vaahdon joukkoon sitruunamehu.

Levitä marenki leivinpaperin päälle ympyrän muotoon.

Kuivata marenkia uunissa. Se ei saisi tummentua vaan vain kuivua pienessä lämmössä. 
Kaksi tuntia ainakin kuluu kuivatuksessa, mutta tämä oma taisi olla kolmisen tuntia.
Tarkempaa selostusta löytyy reseptistä, jonka mukaan tämän omani tein.

Täytin pavlovan hyvinkin yksinkertaisesti. Pohjalle tuli kermavaahtoa ja päälle tuoreita kotimaisia mansikoita. Piti lisätä päälle myös passiohedelmää, mutta se pääsi unohtumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti