perjantai 24. huhtikuuta 2015

Taimikasvatukset

Tänä vuonna olen valmistautunut erittäin hyvin taimikasvatuksiin.
Tilasin ajoissa hillittömän läjän siemeniä täältä:
http://www.seemnemaailm.ee/?lang=fi

Tilasin Ebaysta kaksi kasvivaloa.

Istutin siemeniä kerrankin ajoissa pussin suositusten mukaan.

Mitä taas kumminkin kävi. Osa kasveista on jo tähän mennessä tuhoutunut. Osa on jotenkin mädäntynyt varrestaan ja osa vain kuivahtanut.
Jotenkin epäilen, että joudun taas ostamaan valmiit taimet.
Ja joka vuosi kiroan etten enää ikinä yritä kasvattaa mitään siemenistä ja silti olen taas hamstraamassa niitä seuraavana keväänä.

Nyt kävi vielä niin hassusti, että seemnemaailmasta ostetut maissinsiemenien taimet kuolivat, sulivat nekin jotenkin hämärästi ja ostin uudet siemenet paikallisesta Rautiasta. 
Meinasin illalla todella nopeasti istuttaa siemenet ja istutuksesta todella tulikin nopea keikka kerta pussin sisältä löytyi pullea mato ja kaikki siemenet tyhjiksi syötyinä :D
Sattuuhan näitä kun kyseessä on kasvi ja puutarha. 

Olin yhteydessä Nelson Gardeniin ja pyytelin uutta siemenpussia matopussin tilalle ja ei voi kuin kehua kuinka hyvää palvelua sain. Vastasivat nopeasti ja lupasivat uuden maissipussin ja jotakin muutakin kivaa.
Sieltähän todella tulikin kaikkea ihanaa :D Eniten huvittaa, että olin itsekin katsellut juurikin noita kaikkia siemeniä mutten kumminkaan ollut ostanut, koska aina ostan kaikenlaisia siemeniä ja jos niistä jotakin kasviksi asti kasvaa niin en oikein edes keksi käyttötarkoitusta. Esim viime vuonna tuli valtava sato punajuuria ja oli siinä vähän keksimistä mihin ne kaikki käytän.
Voisi lyödä vetoa, että nyt tulee hirmuinen sato tuosta ruusukaalipussista. Sellainen kasvi mitä en varmaankaan koskaan ole edes aiemmin maistanut, mutta tuleepahan tehtyä nyt sekin. 

Loppukesästä blogi tulee olemaan täynnä ruusukaalipäivityksiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti