sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

60-vuotiskakku

Tällaisen kakun tein isälleni. Koristeidea lähti liikkeelle siitä, että lahjaksikin ostimme kasvihuoneen. 





















Pohjana kaksi kääretorttupohjaa.
Yhdessä välissä sitruunarahkamoussea tätä ohjetta mukaillen:
http://lillin.vuodatus.net/lue/2008/11/sitruunarahkamousse
Muutin ohjetta sen verran, että raastoin joukkoon sitruunankuorta, jotta saan voimakkaamman sitruunan maun. 

Ja toisessa välissä mansikkamousse tätä ohjetta mukaillen:
http://piparinmuruja.blogspot.fi/2012/07/taytekakkujen-taytteita-ja-kuorrutuksia.html
Tätä reseptiä muutin sen verran etten laittanut täyttä määrää mansikkasosetta, koska pakastemansikat ovat niin vetisiä ettei ohjeen liivatemäärä olisi riittänyt tarpeeksi kovettamaan moussea. Laitoin mansikoita sen verran, että maku oli hyvä ja ylimääräistä mansikkasosetta laitoin ensin kakkupohjalle ja sen päälle tätä moussea. Toimi oikein hyvin. Makeutin sosetta tomusokerilla, mutta kannattaa maistaa sosetta ensin ja sitten päättää makeutustarve.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti