perjantai 29. kesäkuuta 2018

F pennut, sileäkarvaisia chihuahuoita



Odotettu pentue näki päivänvalon juhannuksen perään 25.6.2018.
Hilla emo on fiksu koira, koska sanoin sille, että et synnytä juhannuksen pyhinä vaan sitten arkena ja sehän totteli :D
Synnytys alkoi hieman ikävästi kun syntyi yksi häntämutkainen elottomana ja toinen ulkoisesti aivan kunnossa oleva isohkokokoinen narttu, mutta se ei jotenkin päässyt elämään kiinni vaan oli hiljaa ja haukkoi henkeä. Tunnin sitä yritin elvyttää, mutta en saanut piristymään ja lopulta se vähäinenkin elämä katosi :(
Sitten syntyi kolme ripeällä tahdilla ja kaikki oikein reippaita.
Synnytys oli ohi aamulla kymmenen jälkeen. Iltapäivällä neljän aikaan katselin, että Hillaa ponnistuttaa taas. Hetken katselin, että se tapahtuu aina imemisen aikana, joten jospa olisi vain jälkisupistuksia. Mutta se jatkui. Kopeloin Hillan masua ja aivan kuin siellä tuntuisi jotakin.
Soittelukierros eläinlääkäreille. Omat lähiasemat eivät tietenkään voineet auttaa akuutissa asiassa, mutta jälleen ihana Itavet Riihimäellä henkilökuntineen ottivat meidät vastaan. Kiitos taas heille!


Hilla meni ensimmäisenä röntgeniin ja sieltä paljastui pentu, joka oli aivan tuhannen mutkalla kohdussa. Sen verran syvälläkin se oli ettei siitä saanut otetta eikä voinut edes yrittää kääntää oikeaan asentoon, jotta synnytys olisi voinut onnistua. Oksitosiinia laittamalla voisi kohtu revetä.
Pentu oli vielä elossa, joten erityisesti sen takia päädyimme leikkaukseen.
Leikkauksen jälkeen lääkäri sanoikin ettei pentu mitenkään olisi voinut päästä itse syntymään. Niin mutkalla se oli.




Harmittaa aina leikkaukset, koska kyllähän palautuminen olisi yksinkertaisempaa ilman sitä, mutta pakko todeta sekin, että koirat kyllä tuntuvat parantuvan uskomattoman nopeasti sektiosta. Toki asiaa auttaa se ettei erityisesti tarvitse varoa emon hyppimistä tai riehumista, koska se joka tapauksessa ensimmäiset viikot vain lepää pentujensa kanssa ja haava paranee siinä samalla.

Tämän pitkän alkusepustuksen jälkeen siihen itse asiaan ja lopputulokseen.
Eli F pentuihin syntyi 1 creme narttu, 1 creme uros ja 2 fawn (soopeli) urosta.
Hilla on valtavan hyvä emo ja pennut kasvavat nopeasti.

Narttupennusta en vielä tässä vaiheessa osaa sanoa, että myynkö senkin vai mitä teen. Uroksista osaan jo sanoa, että kaikki ovat myytävänä ja saa ottaa yhteyttä jos pentu kiinnostaa.
Luovutusaika menenee elokuun lopulle.

www.villans.net
Kuvia Facebookin kuvakansiossa



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti