perjantai 11. joulukuuta 2020

Testauksessa kuono.fi:n verkkokurssit ja koiran koulutus

Minulle ja koirille tarjottiin mahdollisuutta päästä testaamaan kuono.fi sivuston verkkokursseja koirien kouluttamiseen liittyen ja lyhyesti voin sitä heti kommentoida: MAHTAVAA! 

Kaikessa arjen ja työn kiireessä en ollut edes ajatellut, että kyllähän nykyään voisi saada erilaisia koulutusoppaita myös verkkokurssina. Tällainen tapa on itselle mitä täydellisin!
Ymmärrän hyvin, että monelle se henkilökohtaisesti kouluttajan  ja muiden koirien omistajien tapaaminen on tärkeässä osassa koiran kanssa harrastamisessa. 
Itse en kumminkaan erityisesti odota muiden ihmisten kohtaamisia ja aikatauluja on jotenkin vaikea lyödä lukkoon tiettyinä aikoina tapahtuville koulutuksille. Lisäksi kurssipaikat voivat olla kaukana tai hankalissa paikoissa. 
Tällainen verkkokurssi, jonka videoita voi katsoa juuri silloin kun itselle sopii, on mitä parhain tapa minulle. Ihana vapauden tunne ja siltikin kurssin tuntee hyvin hyödylliseksi ja inspiroivaksi. Tulee tunne, että näitä harjoitteita täytyy päästä heti itsekin testaamaan. 

Nuorimmainen opiskelemassa kurssia aamuhämärässä

Kävin läpi kurssit: Hajutyökurssi ja Koirankoulutuksen perusteet
Molemmissa kursseissa vetäjänä on eläintenkouluttaja Noora Tihtonen. Videot ovat hyvin selkeitä, pilkottu useaan selkeään osaan ja Nooran puhe on erittäin miellyttävää. Videoiden kulku on myös ihanan sujuvaa. 
Positiivista myös oli, että videolla esiintyvät koirat olivat nuoria ja tekivät sellaisia asioita, joita eivät vielä olleet harjoitelleet. Joten videon tilanteet olivat juuri niin aitoja, joita itsekin todennäköisesti kohtaisi oman koiran kanssa, joka ei myöskään ole vielä asioita treenannut. 

Hajutyökurssi käynnissä

Koirankoulutuksen perusteista jäi erityisesti mieleen kurssin alkuvaiheilta oleva video: Koiran lajityypillisestä käyttäytymisestä. Videolla kerrottiin kuinka lajityypillistä käyttäytymistä on esimerkiksi haukkuminen, kaivaminen, pureminen ja leukojen käyttäminen. Asioita, joita koiran pitää saada tehdä ollakseen koira. Lajityypilliset käyttäytymiset ovat tavallista käytöstä koirille, mutta ne pitää vain valjastaa sallittuun muotoon. 

Hirveän hyvä muistutus itsellekin 😄 Koska nuohan ovat juuri niitä asioita, jotka tuppaavat itseä koirien käytöksessä välillä ärsyttämään. Mutta ne on asioita, joita koirat vain tekevät ja jos en itse osaa ohjata niitä tekemään asioita oikealla tavalla niin sittenhän ne haukkuu juuri silloin kun haluavat jne. 
Eli vaikka koiria on ollut jo 25 vuotta, on välillä hyvä kerrata perusteitakin.

Itsellä on nyt kiva tilanne, koska talossa on kaksikin pentua/junioria, joiden kanssa pääsee testaamaan aivan alkeista kurssien sisältöjä. Kiva päästä tekemään koulutuksia aivan puhtaalta pöydältä ilman koiran ennakkoajatuksia aiheesta. 
Testattiin heti hajutyökurssin ohjeilla avainten etsimistä. Koirat olivat tietty kaikki aivan innoissaan, jes päästään tekemään jotakin! Nuoret ja veteraanit, kaikki yhtä innoissaan. 
Videoiden ohjeilla jatketaan aivan ehdottomasti kurssia eteenpäin. Ja näistä videoista innostuneena voisin hyvinkin myös ostaa videokursseja! 

Junnuikäinen oli aivan tohkeissaan uudesta "tempusta"

Chihukin pääsi haistelemaan ja on varsin tehokas käyttämään nenäänsä. 

Talouden vanhin, jo 13v, osoitti myös, että vielä nenä toimii.

Talouden eniten nenäänsä käyttävä, jäljestystä rakastava, nyt jo 10v veteraani, tykkäsi luonnollisesti myös touhuta taas hajutyöskentelyn parissa 💛 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti