maanantai 12. kesäkuuta 2017

Pieni vesiaihe kiviteemalla




Joskus vain on sellaisia ikuisuusprojekteja, joiden aloittamisessakin kestää ikuisuus. 
Hankin pumpun ja vesiputousvesiaiheen jo silloin kun tänne muutimme, eli yli seitsemän vuotta sitten.
Ei vain ole ollut sellaista kohtaa pihalla, johon raaskisi tehdä mitään erityisen kiinteää koristusta. Täällä kun traktori pyörii milloin missäkin minkäkin asian takia :D
Mutta sitten yht´äkkiä tuli se ajatus, että nyt tuohon se vesiaihe!




Pihasta löytyi sopiva rinnekohta ja sähköäkin pumpulle saisi suht läheltä. Seuraavaksi levittelin kankaan rinteeseen. En edes muista millä nimellä kyseinen kangas on ostettu, mutta sen verran vahvaa se on ettei siitä läpi mikään kasva.
Vesi on rakennuspaljussa, joka aiemmin toimi ankka"lampena". Ympärille rakentelin suht korkeilla reunoilla vanhoista pihapuulaatoista aitauksen, joka toimisi turva-aitana lapsia ajatellen. Aitaus on maalattu harmaalla puuöljyllä.
Vesiputouksen sommittelin paikoilleen ja kivillä ankkuroin sitä pysymään paikoillaan tai nostin palasia oikeaan kulmaan.  Pumpulta virittelin puutarhaletkun vesiputouksen alkupäähän ja letkun päälle kasasin kiviä, jotta letku jäisi piiloon.
Seuraavaksi sommittelin pihalta löytyneitä kiviä rinteeseen. Tämähän on vähän sellainen loputon työ, koska aina vain löytyy sellaisia kiviä, jotka sopisivat vesiaiheen ympärille.
Toisaalta mikään ei estä etteikö sitä voisi jatkaa laajemmaksikin. Ja toisaalta vähän siitä vielä kiviä puuttuukiin tai jos ei niitä jaksa enää kerätä niin kankaan voi aina leikata pienemmäksikin.
Sen verran koukuttavaa se kivien asettelu kumminkin on ollut, että olen jättänyt kangasta leikkaamatta ja jätän varauksen laajennukselle.
Lähinnä haluan nähdä kuinka hyvin rakennelma pysyy meillä kasassa vai juokseeko koirat sen yli rinteessä touhutessaan ja samalla vierittävät kiviä pois. Vielä ovat ainakin väistäneet, mutta väistävätkö aina.

Muutaman reiän tein kankaaseen ja istutin kivikkokasveja. Kivien koloja täytin valkoisella koristemurskeella sekä rautakaupasta hain muutaman isomman valkoisen koristekiven. Niitä haluan vielä lisää ilmettä piristämään, mutta epäilen vain, että Suomen oloissa ne lopulta vihertyvät jonkin sammaleen tai vastaavan takia, joten ihan heti en niitä kilokaupalla osta vaan kokeilen pienemmällä määrällä.

Tämä oli hauska projekti. Vesiaihe on myös sijoittunut niin, että sen näkee helposti. Se on etupihalla ja lisäksi lapsien keinut ja hiekkalaatikko ovat lähellä. Tällaista koristetta ei nimittäin välttämättä kannata piilottaa pihalla sinne missä ei vietä aikaa, koska eihän siitä silloin iloa ole. Pumppu kuluttaa aivan turhaan kallista sähköä jos veden lorinasta ei voi nauttia helposti muiden pihapuuhasteluiden lomassa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti