keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Porkkanalaatikko

Tästä käynnistyy varsinaisten jouluruokienkin valmistus.
Eihän joulua sentään pelkällä makealla eletä, joten suolaista ruokaa välillä kehiin!


Laatikot ennen paistamista.




Joskus muinoin kotoa muuttaessani otin äitini reseptin porkkanalaatikosta talteen, mutta pakko on myöntää, että soveltelin useampaakin ohjetta nyt näitä laatikoita tehdessä.
Ainakin raakana maku oli hyvä, toivottavasti on myös kypsänä.
Sen näkee jouluna.

1 kg kuorittuja porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää

Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Ota keitinvesi talteen ja keitä riisit siinä.
Riisi on valmista kun vesi on niihin imeytynyt, noin 15 minuuttia.
Soseuta porkkanat.
Lisää soseeseen maito, kerma, munat sekä mausteet.
Yhdistä kypsät riisit porkkanasoseeseen ja sekoita.
Tarkista maistamalla suolan ja siirapin määrä ja lisää tarvittaessa.
Kaada seos kahteen 1,5 litran vuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoja.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Huom huom huom

Itse käytin ohjetta vähemmän suolaa, koska pieni lapsemmekin tätä syö. Ajatuksena taas, että suolaa saa kyllä lautaselle lisättyä, mutta pois sitä ei saa.
Siltikin pienemmälläkin määrällä laatikko minusta maistui hyvältä, joten kannattaa todella maistella tekemisen aikana.
Lisäsin myöskin täysmaitoa hieman ohjetta enemmän, jotta sain seoksesta hitusen löysemmän, mutta tämä on omista mieltymyksistä kiinni.
En lisännyt vielä tässä vaiheessa voinokareita korppujauhopinnan päälle, koska laatikot menivät pakkaseen, mutta kun jouluna lämmitän laatikot uunissa ennen tarjoilua niin siinä vaiheessa lisään muutaman voinokareen. Ne täydentävät laatikot ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti